Családi nap a közösségért

2023. november 10., 17:00

Focilabda után szaladó gyermekek kacajától, kiáltásaitól volt hangos szeptember második szombatján a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum parasztudvara. Míg a vidám kis társaság a labdát kergette, más apróságok az árnyékba terített piknik takarón kisautókat tologattak, a nagyobbak tollas labdáztak, szüleik pedig a Nagykutasi Torkospajtában felszolgált frissítőkkel hűsítették magukat a nagy melegben.  

“A Családi nap nem másról szól, mint arról, hogy közösen, a munkatársak gyermekeivel, párjaikkal, feleségükkel, akár szüleikkel, “kutyájukkal-macskájukkal”, egy szóval családtagjaikkal ünnepeljünk. Ez a nap mindig egy kicsit más, mint a többi. Nem a munkáról szól, hanem magukról az emberekről, akiket egy kicsit cégen kívüli kikapcsólódásra invitálunk annak érdekében, hogy minél jobban megismerhessük egymást, minél jobban összhangba kerüljünk”. - vázolta fel Tóth András ügyvezető a családi nap lényegét. 

Az ügyvezető szentül hiszi azt, hogy az ilyen megmozdulások hozzájárulnak a céges sikerekhez is, hiszen, ha jó az emberek közötti viszony, akkor kellemesebb a munka légköre is. Ok-okozati viszonyként pedig könnyű kikövetkeztetni, hogy a jó munkaviszony elősegíti a sikeres munkavégzést is. Emellett pedig a rendezvény jellegét tekintve maga a megfogalmazása arra is utal, hogy egy nagy családként tekintenek a Spilleres munkavállalókra. 

„Több évnyi kihagyás után, egy kicsi, de lelkes csapattal hívtuk újra életre a „Spiller Családi Nap”-ot.” – kezdte a rendezvényről szóló beszámolóját Rajkó Boglárka Marketingvezető, a rendezvény szervezője.  „Az első Családi napot sok évvel ezelőtt, dolgozói kezdeményezésre szerveztük meg. Az akkori helyszín a győrvári Kuruc tó volt, melynek tulajdonosai régi ismerőseink, szomszédaink voltak. A tóparti rendezvényhelyszín több éven át volt biztos bázisa a családi napnak. Jó kedvű beszélgetések, közös horgászat, nagy séták, sorversenyek, gyerekkacajtól hangos ugrálóvárazás, a délutáni paintball izgalmai és finomabbnál finomabb ételek emléke kapcsolódik ezekhez a régi rendezvényekhez.”

Egy-egy sikeres, hagyományteremtő rendezvény történetét olvasva szinte már szokásosnak mondhatjuk, hogy a covid több évnyi kihagyásra kényszeríti a szervezőket. Sajnos nem volt ez másképp a Spillernél sem: „A járványügyi intézkedések betartása mellett bizony nálunk is hosszú ideig nem került sor a Családi Nap megrendezésére.” – erősítette meg Bogi. „Ráadásul a megszokott, jól bevált helyszínünk sem áll már olyan formában a rendelkezésünkre, mint korábban, ezért Andrással az elmúlt két év során több alkalommal is lehetséges új helyszín utáni kutatásba kezdtünk. Elárulhatom, hogy a Zalaegerszeg környéki helyszínekkel kapcsolatban sajnos nem jártunk sok sikerrel, hiszen egyik sem rendelkezik olyan paraméterekkel, hogy ott a munkavállalóink által korában megkedvelt módon tudjunk egy ilyen jellegű rendezvényt lebonyolítani.” 

Szemléletváltásra volt szükség és mivel a Spiller egyik alappillére az innováció, a Marketingvezető új stratégiával állt elő. „A tavalyi év végétől kezdődően sikeresen megrendezett ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeken tapasztaltak alapján úgy gondolom, hogy azokra az értékekre, erősségekre alapozhatom a Spilleres programok szervezését, melyeket nap, mint nap tapasztalok a cégben: Kicsi, de növekvő családi vállalkozás vagyunk, ahol kiemelt fontosságúak a minőségi emberi kapcsolatok, a közösség ereje, egymás megismerésének az igénye. Úgy gondolom, hogy a rendezvényeink esszenciája nem abban rejlik, hogy attrakciókban felvegyük a versenyt más cégekkel vagy falusi, városi rendezvényekkel. Olyan lehetőségeket szeretnék teremteni, amikor együtt lehet a csapat, amikor lehetőségünk van a kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre, ha van rá igény a közös játékra. Ez a mai délután kiváló példája annak, hogy egy csendes, kedves helyen, jó levegőn, gyönyörű környezetben még kis létszámú résztvevő mellett is tudunk élményt adni. A Regepecsenye étterem által biztosított finom falatok elfogyasztása közben jókat beszélgettünk a munkatársainkkal és a családtagjaikkal, emellett volt időnk sétálni, kipróbálni a népi játékokat és együtt játszani a gyerekekkel.”

A rendezvények jövőjét illetően a lelkes marketinges elmondta: „Több megmozdulás, kisebb-nagyobb esemény terve, ötlete van a tarsolyomban.  A szeptemberi iskolakezdés nekem, mint édesanyának mindig az újrakezdés, az újratervezés lehetőségét hozza. Meghallgatva a vezetői csapat javaslatait átdolgoztam a rendezvénynaptárunk tervezett eseményeit és az ügyvezető, a vezetők bevonásával igyekszem lehetőséget teremteni, hogy a velünk dolgozók minél szélesebb rétegének kínáljunk lehetőséget arra, hogy résztvegyenek a programokon, részesei lehessenek megmozdulásainknak. Fontosnak tartom itt is elmondani, hogy minden - a rendezvényeket, programokat érintő ötletre, kezdeményezésre - nyitott vagyok, a munkatársak bátran megkereshetnek. Én lennék a legboldogabb, ha közösen teremtenénk meg azt a Spilleres eseménynaptárat, melynek programjai között mindenki talál kedvérevalót!” 

 

« Vissza az előző oldalra!


Spiller 2000 Kft. - MagyarSpiller 2000 Kft. - AngolSpiller 2000 Kft. - Német