Egészségpolitika

Megtérülő befektetés a munkatársaink egészsége

 

A Spiller 2000 Kft.-nél kifejezett figyelmet fordítunk dolgozóink egészségére. A fő hangsúlyt a prevencióra, azaz a megelőzésre helyezzük. Nem túlzás, hogy a családi vállalkozásunk Zalaegerszeg környékén az egyik legtudatosabb munkahelynek mondható, ami az egészségmegőrzést illeti.

 

Ha utána számolunk, akkor láthatjuk, hogy életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ez pedig merőben befolyásolja egészségi állapotunkat. Nem mindegy, hogy milyen jellegű feladatot látunk el, hiszen ez hatással lehet arra, hogy mennyi időnk és lehetőségünk van odafigyelni magunkra. Pontosan ezért több olyan új intézkedést vezettünk be, amelynek köszönhetően dolgozóink egészségének megtartása még inkább előtérbe került.

 

Ügyvezetői állásfoglalás a témával kapcsolatban

“ A munkatársaink egészsége megtérülő befektetés. Ha odafigyelnek magukra a kollégák, és mi ehhez lehetőséget is biztosítunk, akkor kevesebben esnek ki a munkából, sem betegség, sem hosszúra nyúlt orvosi kezelések nem hátráltatják őket a munkavégzésben.” - emelte ki Tóth András.

 

Minden lélegzetvétel számít

A Spillerben minden levegővétel számít, és ez nem túlzás, hiszen dolgozóink tüdejének egészsége érdekében egy olyan több egységből álló automata levegőcserélő és légkondicionáló rendszert üzemeltünk be, melynek köszönhetően csökkent a levegőben szálló szmog -  amely a forgácsolás során az emulzió párolgásának következtében alakul ki -, így javult a levegő minősége is. Ezzel a beruházással adott lett a folyamatos tiszta levegő az üzem területén. Ez az új rendszer biztosítja továbbá az üzem állandó hőmérsékletét is, annak folyamatos monitorozásával.

 

 

 

Elővigyázatosság

Munkatársaink egészsége érdekében az emulzió vizsgálatára is kifejezett figyelmet fordítunk, ugyanis az emulzió koncentrációjának folyamatos mérése nagyon fontos. Ha a folyadék koncentrációja túl magas, akkor egészségügyi kockázatokat jelenthet, ezért napi szinten vizsgáljuk a gépeken az emulziót, hogy a megfelelő szinten tartsuk az értékeket. Amióta nagyobb figyelmet fordítunk erre a témakörre, azóta biztosak lehetünk benne, hogy csökkentjük annak a lehetőségét, hogy bárkinél allergiás reakció jelenjen meg.

 

 

Egyéni Védőfelszerelések

Több olyan személyreszabott védőeszköz is támogatja a dolgozóink mindennapi munkáját, amelyek szintén a prevenció érdekében hasznosak. Ilyenek például a már évek óta bevezetett egyedi füldugók, amelyek kiszűrik, csökkentik a gépzajt, a beszédhangot pedig nem tompítják. Ez elengedhetetlen a forgácsolás területén, hiszen a zajártalom folyamatos idegrendszeri inger, amely füldugók nélkül hosszútávon a hallást is károsíthatja. És természetesen, ha már a fülnél tartunk, akkor van még egy szerv, amelynek megóvása kifejezetten ajánlatos a fémiparban, ez pedig nem más, mint a szemünk. A Spilleres dolgozókat minőségi védőszemüvegekkel látják el, valamint látásvizsgálatot is biztosítanak számukra. A dolgozók minden olyan védőfelszerelést és intést megkapnak, amely az egészség megóvás érdekében elengedhetetlen.

 

 

Zöldítés

A mondás úgy tartja, hogy a zöldebb munkahelyen még a levegő is jobb. Az igazság pedig az, hogy valóban! Hiszen a növényekkel teli munkahely nem csak vonzóbb, hanem egészségesebb is, hiszen a virágok olyan gázokat nyelnek el, amelyre az embereknek nincsen szükségük, ezáltal megtisztítják a levegőt. Emellett pedig számos tanulmány bizonyította már, hogy a munkahely zöldebbé tételével pozitív hatást érhetünk el, ugyanis a növények segítenek a stressz csökkentésében is. Bizonyított tény, hogy már egyetlen növény növelheti a teljesítőképességet, a színpszichológia szerint pedig nyugtató hatással van a zöld szín az emberekre.

 

 

Mozgásra ösztönzés

Mivel mi egy nagy család vagyunk, ezért a Marketing vezető olyan programokat igykeszik kitalálni, amelyek nem csak a csapatépítésért felenek, hanem egyben a munkatársaink egészségét is szolgálják. Ilyen például a nemrégiben szervezett lépésszámláló verseny, a közös túra, vagy a Spiller focikupa. Sok olyan kezdeményezésünk van, amelyben a mozgás fő szereppel bír.

 

 

Céges Masszázs

A mindennapos terhelés, igénybevétel és a fokozott stressz során az izmok feszessé válhatnak, amelyen egy jó masszázs azonnal segíthet. Ezért lepjük meg időközönként kollégáinkat egy vállövi masszázzsal. A kimozgatással helyre kerülnek a csigolyák, a beszűkült vállizület feszültsége pedig oldódik. A kezelés után a nyak könnyedén elfordul és a csuklyás izom is felszabadul a terhelés alól.

 

 

Lélekápolás

És ha már egészségmegőrzésről van szó, akkor nagyon fontos, hogy ne csak a testi feltöltődésről, hanem a lelki feltöltődésről is beszéljünk. Munkavállalóink mentális állapota épp olyan fontos, mint a testi egészségük. Ezért vezettük be a Nyitott ajtó programunkat, ahol céges és magán jellegű problémákkal is felkereshetik az ügyvezetőt, aki igyekszik megoldást kínálni a problémájukra. Emellett pedig rengeteg olyan programot szervezünk, ahol munkatársaink családtagjaikkal együtt ellazulhatnak, kikapcsolódhatnak, hiszen a feltöltődés épp olyan fontos, mint a munka. A lelki egészséget pedig az általunk kialakított családias hangulat is támogatja, hiszen sokkal jobb egy összetartó közösségben dolgozni, mint ott, ahová gyomorgörccsel megy be az ember minden nap. És ha már itt tartunk, akkor munkavállalóinkkal rendszeresen veszünk részt gyűjtésekben, adományozásokban, mert hiszünk abban, hogy ha jót cselekszünk, jót is kapunk vissza. Adni pedig mindig lélekfelemelő.

 

Spiller 2000 Kft. - MagyarSpiller 2000 Kft. - AngolSpiller 2000 Kft. - Német