Csapatunk

Hiszünk benne, hogy a minőségi termékek előállításának alapfeltétele egy stabil, egészséges munkakörnyezet, ahol kollégáink kiegyensúlyozott, jó munkát végezhetnek. Küldetésünk a családias légkör megteremtése, hosszútávú együttműködésre törekszünk a munkatársainkkal. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kölcsönösen motiváltak és elhivatottak legyünk a munkánk iránt.

Számunkra egy jó munkahely egyértelmű ismérve, hogy lehetőség nyílik a folyamatos fejlődésre, amihez innovatív eszközök és lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Különösen fontosnak tartjuk a minőségi oktatás- és munkaerőutánpótlás kérdését. Gyakornoki programunk folyamatosan lehetőséget biztosít gépi forgácsoló szakképzésben résztvevő diákoknak  szakmai gyakorlati idejük hasznos és tevékeny eltöltésére. Így próbálunk hozzájárulni ahhoz, hogy ígéretes szakemberekké váljanak!

Igyekszünk csapatunkat folyamatosan bővíteni, az év minden napján várjuk a tettrekész jelentkezőket. Célunk az, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban be tudjanak illeszkedni új munkavállalóink, annak érdekében hogy magabiztosan álljanak neki a rájuk bízott feladatoknak. Pontosan ezért hoztuk létre az egyedülálló Mentor programunkat, amelynek köszönhetően könnyebbé és gördülékenyebbé próbáljuk tenni az újonnan érkezett csapattagok beilleszkedését.

Büszkék vagyunk a munkatársainkra, és bízunk benne, hogy ők is büszkék az általuk végzett munkájuk eredményére. De hogy milyen területeken lehet elhelyezkedni nálunk, és kik azok, akik ezeket az ágazatokat vezetik, arról tovább görgetve olvashatsz!

 

 

Tartalomjegyzék

(Ha kifejezetten csak egy-egy területre vagy kíváncsi, akkor itt a gombokra kattintva az általad kiválasztott szöveghez ugrik)

 

 

 

 

 

 

CÉGVEZETÉS

A Spiller 2000 Kft. a  kezdetek óta családi vállalkozásként működik, igazi apáról fiúra szálló cégként. Büszkék vagyunk rá, hogy a vezető feladatköröket jelenleg is családon belül látjuk el. Az ügyvezetői feladatokat aktívan Tóth András végzi, Tóth József, a cég többségi tulajdonosa pedig szakmai tapasztalatával a háttérből támogatja fiát és a cég ügyét. A naprakész, innovatív szaktudás és a sok évtizedes tapasztalat így egészítik ki és támogatják egymást egy sikeres és folyamatosan fejlődő vállalkozás élén.

 

Ismerd meg Tóth András ügyevezetőt

Tóth András
ügyvezető

Szakmai hátterem
A cég alapítása óta együtt dolgoztam édesapámmal, Tóth Józseffel. Szakmai tudásomat, tapasztalataimat az évek során, a nálunk dolgozó idősebb kollégáktól és édesapámtól szereztem. Mondhatjuk, hogy a vállalkozásunk növekedésével együtt nőtt évről évre a szakmai tapasztalatom is, melyet a 2020-ban szakoktatói képesítéssel koronáztam meg.

Feladatköreim
Ügyvezetőként a Spiller élén állva, vezetői csapatom segítségével látom el a feladatokat, mely a vállalkozás, a csapat irányítása mellett szakmai kihívásokban is bővelkedik. Mindkét területen legfőbb feladatom a jövőképünk meghatározása és azon lehetőségek megteremtése, meglátása, melyek mindannyiunkat a megoldások, és azok megvalósítása felé visznek.

Munkakörnyezetünk
Munkatársaink többségével régóta alkotunk egy csapatot, összeszokottságunk mellett azonban nyitottak vagyunk az új emberek beintegrálására. Ezeket segíti a Mentor program, és a céges rendezvények. A munkakörnyezet terén is igyekszünk folyamatosan fejlődni, minden évben több újítást végzünk a komfortosabb munkavégzés jegyében. Ilyen például a munkaterületen található légkondícionáló, a környéken egyedülálló levegőztetési rendszerünk, a napelemek használata, az üzem zöldítése, stresszmentesítése, vagy pedig az új merevfalú raktársátor megépítése az átláthatóbb munkakörnyezet elérése érdekében.

Amire büszke vagyok
Büszke vagyok rá, hogy a Spiller 2000 Kft. egy garázsvállalkozásból induló kis, családi cégből, egy komoly, gépparkkal rendelkező, minden szakmai igényünket kielégítő közepes vállalkozássá fejlődött az évek során a vezetésemmel. Mindemellett sikerült megőrizni szakmai kíváncsiságunkat, ami folyamatos fejlesztéseket és géppark bővítést eredményez.

Amit megtanultam a Spiller 2000 Kft. élén
Ügyvezetőként a legnagyobb tanulság számomra, hogy sosem szabad feladni, mindig megéri küzdeni.


 

Bemutatjuk Tóth Józsefet a cég alapítóját

Tóth József
cégalapító, tulajdonos

Mondhatjuk, hogy már az 1998-as cégalapítás előtt “spilleres” voltam, amikor az otthonunk garázsában egyéni vállalkozóként kezdtem dolgozni. Büszke vagyok rá, hogy ebből az egyéni vállalkozásból az évek során a munkatársi létszám, szakember gárda és a géppark növelésével mára egy dinamikusan fejlődő középvállalkozás lett a Spiller 2000 Kft.

Szakmai hátterem
Gépésztechnikusi és főiskolai végzettséggel rendelkezem. A szakmát 1967 óta gyakorlom és a mai napig szívesen dolgozom az esztergagépek mellett állva. A sokéves gyakorlat alatt szerzett tudásommal támogatom fiamat a cégvezetéssel, gyártással kapcsolatos szakmai kérdésekben, segítem a kollégáink munkáját, tanítom a nálunk gyakorlaton lévő tanulókat. Elsősorban hagyományos technológiákkal foglalkozom.

Feladatköreim
Az aktív cégvezetésben pár éve - a nyugdíjba vonulásom utáni időszaktól kezdődően - nem veszek részt. A napi szintű, aktív ügyvezetői feladatokkal idősebb fiam foglalkozik, akinek a munkáját kapcsolataim révén és információ átadásával támogatom.

Munkakörnyezetünk
A cégalapítást követően a létszám- és gépparkbeli növekedés többször indokolta a költözést, így saját terület vásárlása és műhelycsarnok építése mellett döntöttünk. Utóbbit saját és pályázati forrásból többször bővítettük, alakítottuk. Vezetőink és kollégáink visszajelzéseit figyelembevéve törekszünk a minél egészségesebb, a mai kor követelményeinek megfelelő munkakörnyezet kialakítására.

A munkatársak közül többen már a kezdetektől velünk dolgoznak, amire nagyon büszke vagyok. Mind az idősebb, mind a fiatalabb kollégákkal jó kapcsolatot tartok fent, és bár az aktív cégvezetéstől már visszavonultam, mindannyian vezetőjükként tisztelnek. Műszaki kérdésekben kikérik véleményemet, segítségemet, észrevételeimet megfontolják, elfogadják.

Amire büszke vagyok
A cég alapítójaként oroszlánrészem van abban, ahova a Spiller 2000 Kft. az évek során a vezetésemmel, a munkám, a fiammal és a csapattal közös munkánk révén eljutott. Aktívan tevékenykedő nyugdíjasként minden szakmai tapasztalatommal támogatom a vállalkozás további fejlődését. Úgy érzem idősebb fiam személyében a cégvezetés területén megtaláltam utódomat, aki kellő odafigyeléssel, szakmai hozzáértéssel, odaadással viszi tovább az általam megkezdett munkát. Örülnék, ha tőle valamikor majd az ő egyik fia venné át a családi vállalkozást, de ez még a távolabbi jövő.

 

 

 

GYÁRTÁSTERVEZÉS

Gyártástervező csapatunk feladata, hogy a gyártással kapcsolatos napi szintű kihívásokra választ találjunk. Az egyedi megrendelések és innovatív feladatok folyamatosan új megoldásokat igényelnek, mind a gyártás irányításában, mind a gépparkunk műszaki felkészítésében és előkészítésében.

 

 

 

GYÁRTÁS


A gyártás területén 2 műszakvezető irányítása alatt 2 és 3 műszakos munkarendben dolgoznak gépkezelő és gépbeállító munkatársaink. Talán az ő munkájuk a leglátványosabb mind közül, hiszen az ő feladatuk a megrendelt alkatrészek lehető legpontosabb és legesztétikusabb elkészítése esztergapépeinken. Ezért igyekszünk a lehető legjobb szakembereket alkalmazni, és az új generáció képviselői számára is biztosítunk gyakorlati lehetőséget az oktatásuk keretén belül.

 

Ismerd meg Rajkó Pétert, cégünk termelésvezetőjét

Rajkó Péter
Termelésvezető

Szakmai hátterem 
2008 júliusa óta dolgozom a Spiller 2000 Kft-nél.

Szakmai képesítéseimet a következő intézményekben szereztem:
        * Cserháti Sándor SZKI Nagykanizsa, Gépipari számítástechnikai technikus
        * Főiskola: PTE-PMMK Pécs: üzemfenntartó gépészmérnök
A fenti végzettségeimen kívül műszaki rajzolói, gépi forgácsolói, CNC gépkezelői, CNC programozói képesítéseket is szereztem.

Feladatköreim
Termelésvezetőként főként a gyártás szervezését érintő feladatokat látom el. Ide tartozik többek között:
* az  új munkák technologizálása, bevezetése a gyártásba,
* új technológiák bevezetése,
* gyártási- és egyéb a cég működtetéshez szükséges folyamatok fejlesztése 

A munkakörnyezetünk.

Munkakörnyezetünk
Az itt töltöt évek alatt tapasztaltam, hogy munkakörnyezetünk folyamatosan javul, amit az is mutat, hogy dolgozóink egyre inkább magukénak érzik a munkakörnyezetüket. Fontosnak tartom, hogy munkatársaink igényesek a munkájukra és teljesítményorientált munkát végeznek.
 
Amire büszke vagyok
Büszke vagyok rá, hogy egyre komplexebb megrendeléseket is merünk és tudunk vállalni.  A rengeteg munka ellenére mindig igyekszünk megoldást találni a vevői igények kielégítésére, és rugalmasan tudjuk kezelni a hozzánk beérkező munkák esetleges torlódásait is.
 
Amit a Spiller 2000 Kft.-nél megtanultam
A legfontosabb tapasztalat, amit a Spiller 2000 kft-nél töltött évek alatt szereztem, hogy nincs az a probléma vagy műszaki kihívás, amit ne lehetne megoldani, még ha elsőre nehéznek, vagy akár lehetetlennek tűnik is.

 

 

 

MEO


A minőségbiztosítási feladatok jelenleg egy 5 fős csapat látja el a cégen belül. Nekik köszönhetjük, hogy cégünk egyik erőssége a rendkívül megbízható minőség, amelyet partnereink minőségbiztosítási osztályai is rendre visszajeleznek számunkra. 

 

Ismerd meg cégünk Minőségbiztosítási vezetőjét, Steiner Zoltánt

Steiner Zoltán
Minőségbiztosítási vezető

Szakmai hátterem

2009 júliusa óta dolgozom a cégnél.

Szakképesítéseimet a következő intézményekben szereztem:
 * 2000-2005 Széchenyi István szakközép elektrotechnikus képzés
 * 2005-2008 között BME gépészmérnöki képzés

Szakmai tapasztalatomat rögtön a főiskola után az Intergépnél kezdtem, ahol egy év alatt, több műszaki terület életébe belekóstolhattam. (Mérőeszköz karbantartás, MEO, szerszámraktár, forgácsolás…) Ezt követően rögtön a Spiller 2000 Kft. csapatába kerültem, ahol az első 5 évben megalapoztam a szakmai tapasztalataimat a termelés területén. Nagyon fontos 5 évnek tartom ezt a pályám szempontjából, mivel rengeteget segít abban ma is, hogy jó döntéseket tudjak hozni a jelenlegi pozíciómban.  2016-ban a cég akkor kialakuló minőségügyi részlegébe kerültem, akkor még egyszemélyben. 2017-2018 között pedig minőségügyi mérnök képesítést is szereztem a BME Mérnöktovábbképző Intézetében. 

Feladatköreim
A cégen belül a legfontosabb feladataim a közé tartoznak az alábbiak:
* Minőségügyi rendszer üzemeltetése a gyakorlatban
* Kapcsolattartás a vevők minőségügyi szakembereivel
* Selejtarány megfelelő szinten tartása
* Minőségügyi részleg vezetése és irányítása
* Együttműködés a további részlegekkel cégen belül.

A MEO csapatában dolgozó kollégáim felkészültek és törekszenek rá, hogy a legjobbat nyújtsák a munkájuk során. Ezt az alapvetően kiegyensúlyozott és családias munkakörnyezet is támogatja.

Amire büszke vagyok
Büszke vagyok rá, hogy az évek során az irányításom alatt sikerült bővítenünk a minőségügyi részleget mind kollégák számában, mind az általunk lefedett szolgáltatási területekben. Sikerként könyvelem el továbbá, hogy jó szakmai és emberi kapcsolatokat ápolok minden kollégámmal és a partnereink minőségügyi szakembereivel egyaránt.

Amit a Spiller 2000 Kft-nél megtanultam
Rendkívül sok szakmai és emberi tapasztalatot szereztem a cégen belül az elmúlt évek során, de a legfontosabb ezek közül talán az, hogy az eredményes munkához jó kapcsolat szükséges a kollégákkal. Így tudunk mindannyian egy irányba evezni.

 

 

 

 

UTÓMUNKA


Az utómunka csapata azért tesz nap, mint nap, hogy növeljék az alkatrészeink hozzáadott értékét, minőségi kézzel végzett munkával. Az ő segítségükkel és szakértelmükkel készülhetnek el azok a végső precíziós simítások az alkatrészeken, amelyeket gépekkel nem lehetséges kivitelezni. 

 

Ismerd meg a Spiller Műszaki vezetőjét, Linha Tibort

Linha Tibor
műszaki vezető

Szakmai hátterem
2017 augusztusa óta dolgozom a Spiller 2000 Kft-nél. A hosszú évekre visszatekintő pályám során nagyon sokrétű munkatapasztalat szereztem, változatos műszaki területeken, ami műszaki vezetőként mai napig hasznomra válik.
 

Feladatköreim
A jelenlegi pozíciómban a legfőbb feladataim közé tartoznak az alábbiak:
* beszerzési teendők ellátása- műszaki asszisztens segítségével,
* utómunka összefogása,
* készárú-  szerszám-alapanyag raktárak irányítása,
* gépek karbantartási-javítási feladatainak összehangolása, dokumentálása,
* épület karbantartás,
* fejlesztések kivitelezése.
 

Munkakörnyezetünk
A cégnél jelenleg egy fokozatosan javuló munkakörnyezetben dolgozhatunk, ahol  családias, jó légkör alakult ki.

Amire büszke vagyok
Szakmai sikerként könyvelem el a cégen belül a készáru raktáros  bevonását az utómunka irányításába, az utómunkások összhangjának sikeres kialakítását, és hogy szinte baráti kapcsolatban tudunk minőségi munkát végezni. 

Amit a Spiller 2000 Kft.-nél megtanultam

A legfontosabb dolog, amit az itt töltött évek alatt megtanultam, hogy az adott szó mennyire fontos egy munkakörnyezeten belül.

 

 

 

 

RAKTÁR

Ahhoz, hogy hatékony és összeszedett munkát tudjunk végezni, folyamatosan szükségünk van pontos, naprakész információkra az aktuális szerszám- és alapanyagkészleteinkről. Ebben, és az elkészült szerszámaink leltározásában nyújt számunkra nagy segítséget a mindig felkészült raktáros csapatunk.

Az innováció elkötelezett hívei vagyunk, így vállalatirányítási rendszer által 100%ban felügyelt, automata szerszámkiadó szekrény működik cégünknél. Feladata, hogy a dolgozók a lehető legrövidebb idő alatt hozzájussanak az aktuális szerszámokhoz, a könyvelés pedig gyors és automatikus legyen.

De hogy hogyan is működik ez a rendszer?

A szakember az egyedi RFID azonosítójával rájelentkezik az automatára és listázza neki az aktuálisan futó munkáit- gépeit, amihez hozzácsatolja a gép az ehhez a munkához felvehető szerszámok listáját, amik az automatában vannak. A kolléga ebből a listából kiválasztja a kívánt szerszámot, a gép pedig automatikusan kinyitja a kellő rekeszt. Ebből kiveszi a munkatárs a kívánt mennyiséget és visszazáráskor könyveli a raktári készletről a beírt mennyiséget.

Tehát ez a rendszerünk biztosítja a gyors és hatékony szerszámcserét, a hibamentes készlet könyvelést, és támogatja a pontos beazonosítást, monitorozást.

 


 

 

 

ADMINISZTRÁCIÓ

4 fős irodai csapatunk dolgozik azon, hogy ellássák azt a sokrétű munkát, amit a cégünk adminisztrációja igényel. Ők tartják vevőinkkel és beszállítóinkkal a kapcsolatot. Ők kezelik a vállalkozás pénzügyeit. Ellátják a személyügyi és beszerzéssel kapcsolatos feladatokat.
Szinte nincs is olyan a cég struktúráját támogató feladatkör, amiben ne lennének a Kft. segítségére. Minden bizonnyal velük fogja először felvenni a kapcsolatot, ha felkeres minket, és mindenben állnak majd rendelkezésére.

 

 

 

 

MARKETING

A Spiller 2000 Kft- nél a marketing önálló területként működik. A főbb feladataink közé tartozik a külső- és belső márkaépítés, employer brandig, céges rendezvények és események szervezése, a sajtóval való kapcsolattartás, PR, Social média felületek kezelése és a belső kommunikáció.

 

Ismerd meg a Spiller Marketing vezetőjét, Rajkó Boglárkát

Szakmai háttér
A Spiller 2000 Kft. csapatát már 5 éve erősítem. Három gyermekes anyukaként kiválóan reagálom le a váratlan helyzeteket és látom át a több szálon futó cselekményeket. Jól ismerem a csapatot, hiszen először Irodavezetőként kezdtem meg a pályafutásomat a Spillerben. A folyamatos fejlődés elhivatott embereként azonban átképeztem magamat, így dolgozom jelenleg a Marketing szakterületén.

Feladatköreim

*Sajtóval való kapcsolattartás

*Külső- és belső kommunikáció

*Marketing stratégia megalkotása

*Rendezvényszervezés

*Brand építés

Amire büszke vagyok
Sok mindenre büszke vagyok, azonban talán a legjobban arra, hogy egyedülálló felfogásunknak köszönhetően sikerült egy olyan pozitív példát mutatnunk a társadalomnak, amellyel lehetőséget biztosítunk a munka területén oly sokszor eltiport édesanyáknak, és női munkavállalóknak. Ugyanis cégünk kifejezetten fontosnak tartja a női munkavállalók alkalmazását, építve az ő anyai mivoltjukból eredő komplex gondolkodásmódjukra. Emellett pedig büszke vagyok arra is, hogy példát tudok mutatni másoknak, hogy ha szeretnének valamit, akkor azt sok tanulással elérhetik, cégünk ebben maximálisan partner.

Amit a Spiller2000- nél megtanultam
Itt megtanultam azt, hogy egy munkahelyen éppen olyan fontos a családias légkör, mint a teljestímény. Hiszen jó és motiváló környezetben lehet csak igazán nagyot alkotni.

 

Spiller 2000 Kft. - MagyarSpiller 2000 Kft. - AngolSpiller 2000 Kft. - Német