A Mentor Program finomhangolásán a sor

2023. november 22., 05:00

A Spiller 2000 Kft. új munkavállalókat célzó toborzási és munkaerőmegtartási stratégiájának fontos része a Mentor Program, mely közel fél éve gyakorlatban is működik a zalaegerszegi vállalkozásnál. Tóth András ügyvezető középtávú céljai között egy jó ütemű munkavállalói állománybővítés szerepel, melynek első szakasza a 2023-as év során indult el. 

„A hatékony toborzási stratégiának köszönhetően az év utolsó negyedévére kijelenthetjük, hogy amennyiben nem történik felmondás, az idei létszámra vonatkozó tervet kipipálhatjuk.” – jelentette ki büszkén Rajkó Boglárka marketingvezető. Ez a Mentor program tekintetében is nagyon szerencsés helyzet, hiszen vállalkozás szinte minden területére érkezett új munkatárs, akit a mentorok végig vezethettek, vezethetnek a program szakaszain.

Egy jól kitalált munkahelyi Mentor Program az egyik leghatékonyabb eszköz az új munkatársak szervezetbe való beillesztésének. Ezt ismerték fel a Spillernél is, amikor korábban arra keresték a választ, hogy mit tehetnének azért, hogy az állásajánlatokat elfogadók hosszú távon is csapatukat erősítsék.

„Mi teszi hatékonnyá a mi Mentor Programunkat? Úgy gondolom, hogy az erőssége az, hogy a vezetőink úgy dolgozták ki a heti, havi, háromhavi tematikát, hogy területük feladataiból a lehető legtöbbet mutassanak meg a csapatuk új tagjának. Mindemellett pedig egy olyan átfogó tudást adnak át a szervezetről, a folyamatokról, a szokásokról, a feladatokról és mindenről, ami a szervezeti kultúra részét képezi, amivel már a próbaidő végére magas lojalitást érhetnek el az új munkatársnál.” – mondta el Bogi.  

Az ügyvezető és marketingvezető elérkezettnek látják az időt arra, hogy a mentorok és mentoráltak visszajelzéseit meghallgatva segítsék a program finomhangolását, és vezetők bevonásával megbeszéljék a jövőre vonatkozó további feladatokat, feltérképezzék a Mentor Programban rejlő további lehetőségeket. 

 

« Vissza az előző oldalra!


Spiller 2000 Kft. - MagyarSpiller 2000 Kft. - AngolSpiller 2000 Kft. - Német